De Kronieken van Iusserana

De activiteitenreeks De Mol III van kamp 2015 in Roeselare, had oorspronkelijk een rode draad: De Kronieken van Iusserana, een fictieve geschiedenis van ons dorp, gebaseerd op een reeks activiteiten die de leiding in de loop der jaren organiseerde. Het idee werd uiteindelijk niet gebruikt, maar we willen jullie het verhaal niet ontzeggen. Veel leesplezier!

1 Opgank van Iusserana

Opgank van Iusserana – Kannut ontdekt Iusserana en zegt: “Zie hier: Iusserana!” Hij beslist dat zijn volk hier veilig zal zijn en bouwt een nederzetting.

2 De Saga van Iusserana

De Saga van Iusserana – Na een jarenlange machtsstrijd grijpt koning Robin Sawenne de macht en wordt hij door leider Piotr tot koning gekroond. Sawenne groeit uit tot een van de meest geliefde koningen in de geschiedenis van Iusserana. (Deze gebeurtenissen werden herdacht tijdens het kamp van 2008 in Neerpelt.)

3 Verovering van Iusserana

Verovering van Iusserana – Na de moord op koning Robin Sawenne door zijn broer Biørn treedt er een rebellie op onder het Iusseraanse volk tussen de aanhangers van beide broers. Het leger van Robin, aangevoerd door leider Carolus, zou later beter bekend staan als Het Licht, terwijl Biørn en de zijnen in samenwerking met de koningin van Nelemmaz Het Duister genoemd zouden worden. Het Licht overwint en herstelt de balans in het koninkrijk Iusserana. Wat er met leider Carolus gebeurde, is niet bekend, aangezien de belangrijkste manuscripten van die tijd verloren gingen in de Grote Brand van Iusserana. Na de Brand werden de resterende geschriften – alsook de nieuwste aanvullingen – ondergebracht op Domein ’s Aparta. (Deze gebeurtenissen werden herdacht tijdens het kamp van 2009 in Zutendaal.) 

Nadien kende Iusserana nog vele hoogtepunten: van de bouw van Fort Iusserana tot de oprichting van Radio Iusserana.

Advertenties