Lezingen van LeX & LeE

Twee oud-leden brengen in geheel eigen schrijfstijl verslag uit van hun gloriedagen bij KLJ Jesseren.

Eerste Lezing: "Kim Van. & Nostradamus"

Fragment uit Kieldrecht met in de hoof-drol: Kim Van.

Kim Van.: "Heeeeeeey, ik ga slapen he!"
Kwak (kop tegen de kast)
"Slaap goed he manne!"
– Rest: "Ja, slaap goed Kim."

—- 5 minuten later met pitslamp op Kim van. —-

Rest: "Hey kim… ge bloedt!!!!!!!!!"
Kim Van.: "Heeeeeeeeeelp, leeeeiding, leeeeeeeeeeeeeeding!"

Vers van de pers!

Kamp – Het gebeurde allemaal op de dag van Nostradamus (de man die zei dat op die dag de wereld zou vergaan), in het jaar des heren 1999… Die nacht onweerde het verschrikkelijk! De slagen waren oorverdovend. Ons kot, dat op zijn grondvesten daverde, was gelegen naast het kot van Paula Putzeys. We lagen op de kamer met de "grote" mannen van Jesseren en toen we het licht aandeden, zagen we dat al deze mannen op eenzelfde matras vertoefden van de schrik! Mark moest gaan pissen, maar kon niet bij de wc’s door de gietende regen. Hij piste dus maar aan de deur uit. Maar plots ging het gordijn van de hut aan de overkant open. En ja.. daar was ze.. Paula Putzeys, die de hele legumewinkel van Mark zag hangen.

Tot zover de eerste lezing.

Tweede Lezing: "De Boomstronk"

Hier is dan het langverwachte vervolg van ons verleden als lid van de Kaa El Jéé (niet de Arabische terreurbeweging)!

Dit keer gaan we terug naar de fantastische zomer van 1998 (kamp Zele).

Denk nu maar aan het liedje "Back in the summer of achtennegentig" van de groep "De Tackleberries" Dit intermezzo heeft in de hoofdrollen: Kim V., een stukske boomstronk dat wat redelijk hoog uitstak en pastoor Benny.

Rond het prachtige kamphuis hadden we een crossparcourtje aangelegd. Ergens achter een blinde bocht stond hij: —de boomstronk—. Kim V. ofwel Van K. had een nieuwe velo mee op kamp. Hij riep: "Hey, kijk wa ik kan!" Hierna verdween hij achter het huis, maar hij kwam niet terug tevoorschijn. We hoorden wel een slag en wijle kijken. Kim was met zen façade tegen de boomstronk opgereden; zijn lamp was uit. Zijn reactie was: "Aaaaaaa, reutel rochel!" Onze reactie: "Haha, whahaha!" Toen Kim bijkwam was zijn reactie: "Jama, die boomstronk had zijne gordel ni aan…"

Tot zover de tweede lezing.

Derde Lezing: "Hostiebaron Benny"

Nu gaan we meer het christelijke pad op, we gaan het hebben over onze vader in de hemel maar toch op aarde, de hostiebaron Benny!

Toen Benny eventjes naar het twalet ging, hadden uw topreporters "Lex&Lee" die zich achter de muur verscholen hadden, het op benny zijn wijn gemund. Pas op: da was gene gewone wijn, da was ne speciale wijn! Enne Sjatoo Nuff duu Paap die uit het jaar des heren 1836 kwam! Aangezien wij de heiligste waren van heel de kudde van Benny, kregen wij natuurlijk voorrang op de andere schapen van zijn kudde. Dus kregen wij een hele grote, ronde, witte, platte, smaakloze, beetje bedorven, in de Sjatoo nuff duu paap gesopte hostie, nadat die naar de hemel gereikt was. Maar toen Benny nogmaals eventjes op de twalet zijn lummel ging uitschudden, pakten we nog enkele heilige hostietjes tot ons.

Wist je dat…

  • Kim V. niet goed sliep tijdens het kamp van Zele, en dat hij de laatste dag pas te weten dat hij sliep met een badmintonracket onder zijn matras?
  • hij diezelfde badmintonracket, had meegenomen voor het verweer tegen de "Smartiesinvasie"?
  • er een gewonde was gevallen doordat de railing van een stapelbed het begaf en Maes met zijn volle gewicht op zijn gezicht neerging op de nogal tamelijk harde grond van Zele. Dat zag er erg pijnlijk uit, dus was het te begrijpen dat hij het kamp verliet, maar wat niet te begrijpen was, was dat de rest hem zomaar meevolgde de dagen erna. Het aantal leden was ineens gehalveerd.
  • de reactie van Maes op deze vrije val "aaah" was?
  • die van ons "oei oei" was?

Tot zover deze lezing.

Redactie: LeX en LeE
Verhaal: LeX en LeE
Auteursrechten: LeX en LeE
Lay-out: LeX en LeE

Vierde Lezing: "De Napoleonbol"

In deze lezing zal er heel wat drama te vinden zijn.

Wist u dat uw sterreporter LeX bijna om het leven kwam bij het knabbelen van een Napoleonbol? Nondedju, nondedju, dat waren mij spelen daar. Het gebeurde op het magische kamp te…

Kieldrecht – Er was geen wolkje aan de lucht te bespeuren. Wie had bij het krieken van de dag kunnen denken dat die dag bijna fataal zou aflopen voor een van de leden. Het gebeurde tijdens een moment van platte rust. We lagen dan (zoals een heel groot deel van dat kamp) op ons lui klitsen op ons matrasken. Er werden dan kilo’s snoep konijn gemaakt .
We lazen dan ook nog van die zeer leerrijke Urbanusstrips. Toen sloeg het noodlot toe! LeX, die op z’n rug een strip lag te lezen, kreeg een snoepje (de al gekende Napoleonbol) van de u ook al gekende Fizzer toegereikt. LeX stak het in zijn mond en ging terug op zijn gespierde rug liggen. Toen vloog echter het snoepje aan de verkeerde pijp in: de luchtpijp
(gelieve dit thuis niet na te doen – zeer gevaarlijk namelijk). Enkele leden liepen weg van de schrik, anderen riepen dan weer de leiding en nog anderen waren zich van geen kwaad bewust en lieten dus LeX rustig stikken. LeX liep dan naar de leiding toe, maar die konden niet echt helpen, dus wat gebeurde er: LeX nam z’n lange vingers en haalde eigenhandig die Napoleonbol uit z’n keel.
Waar die Napoleonbol achteraf is terechtgekomen, is niet geweten. Dus weet, beste lezer: als u ooit eens de gelegenheid krijgt om zo een lekker Napoleonbolleken te eten, ga dan niet op uw rug liggen, want de enige die u uit zo’n benarde situatie als die van uw reporter LeX kan bevrijden, is sterreporter LeX zelf!

LeX

Tot zover deze lezing.

Vijfde Lezing: "Hond trapt in eigen drol te Jesseren"

Jesseren – Wat een leuke, warme avond zou worden, werd een nachtmerrie voor de plaatselijke Golden Retriever van de familie Pascal; genaamd Jules. De hond in kwestie ging dinsdagavond jongstleden op wandel door de Pastoorstraat. Plots voelde Jules krampen opkomen, met het gevolg dat hij z’n sluitspier moest ontspannen (= schijten op de baan). Toen Jules zich omdraaide om terug naar het huis van de familie Pascal te gaan, trapte hij pardoes in zijn eigen uitwerpselen. De laatste berichten wijzen erop dat de hele onderverdieping van de familie Pascal nog altijd vol stront ligt. De geur nemen ze er naar eigen zeggen maar bij, want ze houden nog steeds zielsveel van hun oogappeltje Jules.

LeX

Tot zover deze lezingen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s